Vores første besøg på Kvindemuseet,…

…men bestemt ikke det sidste. Vi var en tur afsted igår sammen med min gode veninde og hendes to børn. Her i vinterferien er der legetøjsdage på museet, og bl.a. et legetøjsvæksted, hvor man kunne lave hjemmelavet legetøj som de gjorde i gamle dage. Vi startede besøget med en fortælling om hvilket legetøj drenge og piger legede med for ca. 100 år siden. Det var en meget sød ung kvinde som fortalte, og hun var enormt god til at fortælle på børnenes niveau, og de kunne meget fint følge med i hvad hun fortale og viste frem. En rigtig fin oplevelse. Bagefter spiste vi vores madpakker og så var det tid til legetøjsværkstedet.

Søde Elin med sin madpakke

Man kunne lave alt fra snurretoppe, påklædningsdukker og flyvemaskiner til kæpheste og fingerdukker. Anton valgte snurretoppen lavet i hamaperler. Den var relativt hurtigt lavet for ham, dog med hjælp fra de søde piger i værkstedet, og den blev super fin, og fungerer rigtig godt. Det er helt sikkert noget vi skal prøve hjemme også. Jeg valgte at lave en kæphest til Elin, og det var et noget længere projekt. Resultatet blev en lidt fjollet punkerhest, men hun synes den er fin.

Punkerhesten “Hester”

Udstillingen om børns liv i gamle dage var meget fin, og det var sjovt at gå og se på legetøj, tøj og en masse andet fra gamle dage. Jeg kunne sagtens have brugt meget mere tid selv, på at gå rundt og læse og kigge nærmere på indstillingerne, men når ungerne er med, så er det altså ikke helt det samme.

Elin i fuld fart gennem et rum med tøj
Elin kigger på bamser i én af udstillingerne
Anton og Elin i et rum med blåt lys

Der var også en udstilling med afrikanske kvinders liv. Spændende, men jeg fik ikke kigget nok på det.

Anton øver sig i at gå med en kurv på hovedet, som både de afrikanske kvinder og børn gør. Det var svært!
Anton hygger sog med at lukke Elin inde i en kvindehytte fra Afrika :-/

Vi afsluttede besøget med en skattejagt på små dukker. Da vi havde fundet alle dukkerne, ventede der en belønning i Caféen i form af en lækker hjemmelavet romkugle.

Alt i alt var det en super fin oplevelse for både børn og voksne. Jeg kan bestemt anbefale at besøge stedet, og vi kommer meget gerne igen. Prisen for mig og børnene incl. legetøjsværksted var 100 kr i alt, så prisen fejler bestemt heller ikke noget.

Efter museumsbesøget havde vi lovet ungerne at tage i Storcenter Nord for at se dinoer. Vi havde jo været afsted i søndags , så jeg orkede det ikke helt igen, men Anton ville så gerne med sine to venner derop, så vi kørte afsted på cyklerne. Vejret var også bare smukt, og vi nød det gode selskab. Der var dog en million mennesker i Storcenter Nord, men ungerne havde en fest, bortset fra da vi blev væk fra hinanden i det store legetårn, pyh. Vi valgte derefter at købe en slushice til ungerne, og min veninde havde kaffe med, og så sat vi på gulvet og hyggede med det.

Spiderman 1 og 2 er ved at indtage et dinoæg

Vi var ved at være parate til at tage hjem, og Elin faldt i søvn på hjemvejen. Anton og jeg hoppede lige forbi vores lokale genbrug på vejen hjem, og fandt nogle fine ting. Dem vil jeg vise en anden dag.

Ann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *