Om at holde lidt fast i det hjemmegående liv…

Jeg gik hjemme med min datter til hun var knap 2,5 år. Det var den helt rigtige beslutning for mig, min datter og vores familie. Én af de bedste ting ved at gå hjemme, er den fleksibilitet man har i forhold til at tilrettelægge hverdagen så den tilgodeser de fleste familiemedlemmers behov. Anton fik en fridag når han havde behov for det. Når han var syg, så kunne jeg have ham hjemme indtil han var 100 % klar og frisk, og ikke bare når feberen var væk. Det er desværre ikke alle familier der kan det, da de fleste kun har barnets 1. og måske 2. sygedag, og det er, efter min erfaring, sjældent nok. Antallet af sygedage pr. barn er én af de ting som jeg virkelig håber der bliver ændret på i fremtiden. I lande som Norge, Sverige og Holland, har forældre mange flere sygedage pr. barn, og kan blive hjemme til barnet er raskt. Det lyder helt selvfølgeligt efter min mening, og jeg tror simpelthen ikke, at det samfundsøkonomisk kan svare sig at sende halvsyge børn afsted i institution. For det første smitter de andre børn i institutionen, og så sendes snotklatten bare videre til andre familier der bliver presset. For det andet, så bliver pædagogerne i institutionerne udsat for smitte, og vikarer kaldes ind. Derudover så er det med til at presse børnefamilierne både på job og i hjemmet med alle de ekstra sygedage, og flere og flere bliver sygemeldt med stress. Jeg håber og tror snart der skal ske en ændring i den måde vi tilrettelægger vores arbejdsliv på som børnefamilie. Familipolitikken skal på dagsordenen, og vi skal se på børn som en ressource og som noget vi skal passe godt på som samfund, og ikke bare som nogle der er i vejen indtil de bliver store nok til, at kunne tjene penge til staten. Der er heldigvis mange der arbejder for den sag, og jeg kan varmt anbefale at følge gruppen ” Familiepolitisk netværk” på Facebook. Der linkes til spændende artikler, fortælles om arbejdsgrupper og møder og snakkes om alt indenfor familiepolitik.

Da jeg var 100 % hjemmegående, var Elin og jeg i legestue 2 gange om ugen. Den ene gang var det i kirkelegestuen i Skæring. Simpelthen bare virkelig hyggeligt for både børn og voksne. Vi mødes kl. 10 til musik og sanglege i ca. 30 min. Derefter spiser vi madpakker, og så er der ellers fri leg i legerummet med alverdens fine ting. Søde Camilla som står for legestuen, laver altid et lille kreahjørne for dem der har lyst, og vi har lavet alt fra fuglefoder og perlekæder til æsker, papirklip og julepynt. Super hyggeligt for alle, og der er altid kaffe og hygge til de voksne også.

Anton og Elin på vej i kirke

Elin er begyndt at gå i vuggestue fra januar 2017. Hun er afsted ca. 10-15 timer om ugen. Der passer perfekt for både Elin og jeg. Hun har dog oftest fri om onsdagen, hvor vi så tager i legestue. Det er skønt at kunne holde fast i nogle af de hyggelige aftaler fra da hun gik hjemme på fuld tid. I onsdags var Anton ikke helt frisk på at komme i børnehave, og han fik lov til at komme med. Lige denne onsdag, havde legestuen besøg af Lauras Musikskole. Nana som stod for musik og sang er vildt inspirerende, og ungerne havde en fest.

Elin leger flyvemaskine med tørklæder
Anton i fuld gang med faldskærm og bolde
Elin med madpakken

Da vi kom hjemme fik ungerne lov til at se Ipad. Paw Patrol er en stor favorit, og Anton elsker at sidde med sine figure og lege med, mens han ser filmene, ret sødt.

Anton fortæller Elin om hundene, mens de venter på strøm

Ann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *