Om så småt at genoptage min fys-karriere igen…

På vej til aftentræning

Jeg blev uddannet fysioterapeut i januar 2012, så teknisk set burde jeg have ca. 5 års erfaring. Dog har jeg på grund af 2 barsler og min periode som hjemmegående, kun knapt 2 års erfaring. Nogle gange har jeg virkelig følt at fys-faget er MEGET langt væk, og er til tider i tvivl om det virkelig er det jeg skal arbejde med. Jeg elsker at arbejde med mennesker, og det giver sindssygt meget mening for mig, at hjælpe folk videre fra en skade eller fra sygdom. Både fysisk og mentalt. Min interesse indenfor det psykiske og mentale, er vokset meget indenfor de sidste par år. Det udspringer egentligt af min nysgerrighed omkring mine børn og deres udvikling, og særligt mine forældrefrustrationer når jeg ikke lige forstår mine ungers reaktioner og væremåder. Jeg har derfor læst en del littatur omkring børns mentale udvikling, dannelse og selvfølelse, og det har virkligt vakt min interesse og nysgerrighed. Faktisk så meget at jeg er begyndt på en uddannelse i relationskompetence hos Family-lab. Det skriver jeg mere om på et senere tidspunkt. Jeg har en forhåbning om at jeg kan bruge mine nyerhvervede kompetencer i mit kommende arbejdesliv,og er meget spændt på hvad det kan føre til.

Tilbage til det med at være fysioterapeut. Efter at Elin startede i vuggestue her i starten af 2017, så var spørgsmålet jo, hvad jeg så skulle igang med. Da jeg ønsker at mine børn har korte dage i vuggestue og børnehave, kan holde en fridag når de trænger selvom de ikke er syge, og jeg kan holde dem hjemme allerede når de begynder at snotte lidt og derved tage evt. sygdom i opløbet, så kræver det virkelig et fleksibelt job. Jeg har svært ved at finde et job, hvor jeg har den grad af frihed, men jeg leder stadig. Jeg havde i januar brug for at komme lidt igang igen og få lidt fys-selvtillid tilbage. Derfor tog jeg uddannelsen som FysioPilates-instruktør. I FysioPilates bruger man det bedste fra Pilatestrænig og anvender det fysioterapeutisk. Det er virkelig en meget spændende måde at arbejde med kroppens stabiliserede muskulatur på, og det har været skønt for mig at komme igang med at føle mig lidt som en fysioterapeut igen. FysioPilates kan både bruges individuelt og som holdtræning. Jeg har været så heldig at  få muligheden for at have holdtræning på en privatklinik her i Aarhus. Jeg har to faste hold om ugen, og så afløser jeg de andre ved behov. Jeg underviser tirsdag morgen fra 07.30-08.30 og onsdag aften fra 18.45-20.00. Jeg trives godt i underviserrollen og synes det er enormt spændende at arbejde på denne måde. I morgen skal jeg på et 1-dagskursus i Odense omkring FysioPilates til hofte/bækken-problematikker, og jeg glæder mig til ny inspiration som altid giver en god gejst. Selv om man uden tvivl ikke bliver rig af at undervise to hold om ugen, så er det fedt at være lidt igang igen. Her hen over foråret har jeg haft flere projekter igen, som jeg vil skrive om senere. Nu vil jeg begive mig ud på en løbetur. Pyh, jeg er kommet til at melde mig til et 1/4-Marathon her i maj, og jeg har virkelig ikke været god til at komme ud og træne. Er spændt på hvordan det kommer til at gå. Lige pt. kan jeg løbe ca. 3 km, så der er jo et stykke vej endnu…

FysioPilates er en meget skånsom træningsmetode, som egner sig perfekt til at blive dyrket i hjemmestrikke sokker og blødt lunt tøj. What’s not to like…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *